Home Over Jan Over Tonny Playlist Contact Video / audio Agenda
. Mail: jangeurtsen@gmail.com?subject=Reactie Website

Tonny Lead guitar and vocals

Op mijn 7e levensjaar vond mijn vader het erg leuk om mij (samen met mijn 3 broers) lid te maken van een fanfareorkest, zodat ik muziek ging maken.


Ik vond de blaasinstrumenten maar moeilijk en deed daarop niet erg mijn best, maar ik leerde wel noten lezen en luisteren naar muziek gespeeld door een orkest.


Oh wat was ik blij toen er een gitaar in huis kwam op mijn 11-de!

Hij was weliswaar van een broer van mij, maar ik pikte deze kans wel mooi in en begon fanatiek te oefenen. En dat oefenen....is nooit  meer gestopt ;-)

Op mijn 15e moesten er natuurlijk ook elektrische gitaren komen en een gitaarversterker (dat was in de jaren 70). De invloeden van toen zitten er bij mij helemaal ingebakken; Deep Purple, Pink Floyd, Rolling Stones etc.


Schoolbandjes, eerste eigen bandjes, met eerste voorzichtige opnamen (als ik het nu terugluister denk ik :"ooooh wat zoetsappig en voorzichtig") en we dachten allemaal dat we de beste band ter wereld hadden. Dat we dat niet hadden gaf niets maar het geeft wel een heerlijk gevoel. Na ook nog een 3 jaar professioneel te hebben gespeeld in een bruiloft-showorkest vond ik een band, Bmaster, waar ik nog steeds in speel alleen is de optreed frequentie bijna nihil. Dit is een van de leukste bands geweest in haar genre en ik heb hier een hoop lol mee beleefd.


Vorig jaar ging mijn bloed borrelen om mijn akoestische kant meer te ontwikkelen en heb Jan ontmoet waarmee het in meerdere opzichten klikte en we zijn zeer gedreven gaan oefenen en een repertoire op gaan bouwen waarbij centraal staat dat de nummers die we kiezen op zich al bijzonder zijn, maar waarbij we deze nummers ook nog  een second opinion geven.