Home Over Jan Over Tonny Playlist Contact Video / audio Agenda
. Mail: jangeurtsen@gmail.com?subject=Reactie Website

Jan Rhythm guitar, vocals and backing vocals

De interesse voor muziek is mij met de paplepel ingegoten.

Waar mijn vader de onvervalste smartlap hoog in het vaandel had staan, luisterde mijn moeder naar Motown.

Mijn oudere  zussen (en hun vriendjes) luisterden naar AC/DC, Boudewijn de Groot,  John Lee Hooker en Status Quo.

Op deze manier heb ik door mijn hele leven heen behoorlijk veel verschillende muziekstijlen leren waarderen. Mijn persoonlijke voorkeur kan dan ook hangen tussen Nederpop, blues, old skool HIP HOP, Reggae en Rock.

Pas op 18 jarige leeftijd kreeg ik van mijn zus een Spaanse gitaar en ben gaan spelen. Al na 2 akkoorden werd ik gevraagd voor een bandje, wat nooit helemaal van de grond is gekomen, maar weer 3 akkoorden later hebben we met een aantal vrienden een Rock en Pop band opgericht met de naam ‘SORRY’.

Met ‘SORRY’ hebben we zo’n 7 jaar voor een aantal grote zalen gespeeld en voorprogramma’s verzorgt voor o.a. The Scene en The Blues Brothers Revue show. Daarnaast zijn we zo ongeveer de “huisband” geweest bij café Spoorzicht in Eerbeek.

Na een periode van veel thuis spelen op de akoestische gitaar, het opzoeken van bijzondere covers op Youtube en de opkomende populariteit van The Guilty pleasures bij “De Wereld Draait Door”,  borrelde het idee op om een akoestisch bandje op te richten. De eerste gitarist die zich aanmeldde was Tonny. Met zijn jarenlange ervaring als gitarist en zanger hebben we besloten om de zoektocht naar zangeressen, drummers etc. te staken en met zijn tweeën verder te gaan onder de naam 2ND-Opinon.